Asiakascase Zimple “Voitto Group kokonaisvaltaiseksi kumppaniksi kansainvälistymisen kasvumatkalle!”

Kun nuori ja nopeasti kasvava CRM-järjestelmien myyntiin, integraatioihin ja koulutukseen keskittynyt Zimple päätti lähteä laajentumaan uusille markkinoille, he huomasivat tarvitsevansa strategista ohjausta ja operatiivista tukea, jotta yrityksen kansainvälistyminen olisi mahdollista.

Zimplellä oltiin kuultu hyvää Voitto Groupin uudesta ja erilaisesta lähestymistavasta, hyvistä tuloksista sekä ketterästä yhteistyöstä. Zimple huomasi nopeasti, kuinka Voitto Group pystyi osoittamaan yhteistyön lisäarvon, jonka perusteella Voitto Group valittiinkin kumppaniksi Zimplen kansainvälistymisen kasvumatkalle.

Voitto Group tunnisti nopeasti Zimplen palveluiden hyödyn, osaamisen ja kasvupotentiaalin. Zimple oli nuoresta iästään huolimatta kasvanut markkinajohtajaksi Suomessa, mutta yrityksen kansainvälistyminen oli seuraava isompi kehitysaskel.

Tämä kumppanuus osoittautui menestyksekkääksi, Zimple kasvatti myyntiään kansainvälisesti ensimmäisen kolmen kuukauden aikana +31 %. Tällä hetkellä Zimplelle tulee joka kuukausi keskimäärin 15 uutta asiakasta, joista 10 ulkomailta.

Kiinnostuitko kuulemaan, miten tämä oli mahdollista ja miten yrityksen kansainvälistyminen olisi mahdollista myös teille? Lue eteenpäin innostavaa artikkeliamme, joka toivottavasti inspiroi suomalaisia pk-yrityksiä lähtemään rohkeasti tavoittelemaan kasvua ja kansainvälistymistä uusilta markkina-alueilta!

Artikkelia varten on haastateltu seuraavia myynnin, johtamisen, yritysten operatiivisen ja strategisen kehittämisen konkareita:

Tomi Tapper, yksi Voitto Groupin perustajista

Tomilla on yli 20 vuoden kokemus menestyksekkäästä kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä. Hänen vahvuutensa ulottuvat palveluliiketoiminnan strategisesta ja operatiivisesta kehittämisestä B2B- ja B2C-ratkaisumyynti organisaatioiden rakentamiseen, markkinoinnin strategiseen kehittämiseen ja haastaviin liiketoiminnan digitalisointi projekteihin.

Ennen Voitto Groupin perustamista Tomi Tapper on toiminut monien yritysten kansainvälisissä johtotehtävissä, joista viimeiset 4 vuotta toimitusjohtajana. Näissä hän on päässyt näyttämään osaamisensa haastavissa liiketoimintaympäristöissä usealla eri toimialalla. Hänen monipuolinen kokemuksensa ja ratkaisuhakuinen sekä käytännönläheinen lähestymistapa haasteisiin ovat tehneet hänestä arvostetun ammattilaisen liiketoiminnan kasvuun tähtäävässä kehittämisessä.

Harri Salokangas, Zimple Oy:n perustaja

Idea Zimplestä syntyi, kun Harri itse oli etsimässä silloiselle työpaikalleen ketterää CRM-järjestelmää ja sellaisen ostaminen tuntui turhan vaikeaksi tehdyltä. Markkinoilla oli paljon kankeita, suuryrityksille tarkoitettuja CRM-ohjelmia, mutta Harrilla oli hakusessa CRM-ratkaisu, joka olisi helppo ostaa ja ottaa käyttöön. Ratkaisu, joka oikeasti tukisi myyntiä, helpottaen myyjien elämää, eikä päinvastoin aiheuttaen myynnille harmaita hiuksia.

Harri törmäsi Pipedriveen, ja kiinnostui heti. Hän etsi tahoa, joka voisi auttaa Pipedriven käyttöönotossa ja integraatioissa. Tällaista tahoa ei löytynyt, joten Harri päätti luoda sellaisen itse. Näin syntyi Zimple vuonna 2019.

”Olen ylpeä siitä, että meidät on valittu hiljattain vuoden Pipedrive-kumppaniksi maailmanlaajuisesti sekä Euroopassa. Autamme nimenomaan pk-yrityksiä kasvamaan tämän todella helppokäyttöisen, visuaalisen ja tehokkaan myyntityökalun avulla. Zimplen puoleen voi kääntyä, halusipa yritys ottaa käyttöön uuden CRM-järjestelmän, parantaa vanhan käyttöä tai integroida CRM-järjestelmän muihin järjestelmiin”, Harri kertoo.

Juho Koski, Zimple Oy:n Operatiivinen johtaja 

Voitto Group ei lähtenyt pelkästään puhumaan kansainvälistymisestä, vaan heillä oli tarjota heti valmis tehokas ratkaisu “kansainvälistymispalvelu” tukemaan kansainvälistymistä kokonaisvaltaisesti ja joka rakennettiin yhdessä Zimplen tarpeiden, osaamistason ja tahtotilan pohjalta. 

Voitto tunnisti nopeasti Health Checkin palvelun avulla, mikä on Zimplen kansainvälistymisen osaaminen ja mihin osa-alueeseen kannattaisi hyödyntää ulkopuolisia kumppaneita ja miten kokonaisuutta viedään mahdollisimman kustannustehokkaasti eteenpäin. Health Check palvelun nykytila-analyysi antoi myös selkeän kuvan siitä, mikä on meidän osaaminen näiden osa–alueiden sisällä ja mistä kansainvälistymisen matka kannatti aloittaa.

Zimplen kannalta kriittistä oli ymmärtää, miten laaja-alaisesti kansainvälistymisessä pitää ottaa eri asioita huomioon ja kuinka sen rakentamisessa on hyvä katsoa pidemmälle kuin vuosi eteenpäin. Tästä Juho Koski antoi erityisen lämpimät kiitokset.

Voitto teki todella paljon töitä sen eteen, että he ymmärsivät perin pohjin liiketoimintamme Zimplellä. Voitosta huokuu aito auttamisen halu, ja tahtotila päästä sisälle asiakkaan päähän ja bisnekseen, vieden niin asiakkaan mindsettiä kuin liiketoimintaa eteenpäin. Jotkut konsultit sortuvat antamaan geneerisiä neuvoja, koska eivät oikeasti pysty ymmärtämään asiakkaan liiketoimintaa. Voiton kanssa kävi päinvastoin.”

Voiton tehokkaat työkalut ja menetelmät auttoivat kartoittamaan henkilöstön osaamisen ja vahvuudet, kehityspotentiaalin sekä löytämään Zimplen kansainvälistymisen menestystekijät. Näiden pohjalta rakensimme kokonaisvaltaisen kansainvälistymissuunnitelma, joka sisälsi systemaattisen osa-alue kohtaisen toimenpidesuunnitelman

Voitto Group tukena kansainvälistymisessä

Health Checkin pohjalta oli helppoa ruveta rakentamaan Zimplen näköistä ja kulttuuriin sopivaa kansainvälistymisen työskentelymallia, joka koostui viikoittaisista seurantapalavereista ja intensiivisistä  BI-workshopeista, jotka keskittyivät kansainvälistymissuunnitelman osa-alueiden systemaattiseen rakentamiseen. Tämä työskentelymalli suunniteltiin tukemaan Zimplen sisäisen osaamisen kehitystä ja auttamaan heitä saavuttamaan asetetut kansainvälistymisen tavoitteet sovitussa aikataulussa.

Me emme halua, että huolella tekemämme kehityssuunnitelmat jäävät pöytälaatikkoon pölyttymään, vaan että ne viedään saman tien konkretiaan ja jalkautetaan osaksi asiakkaamme arkea. Tämän vuoksi palvelumme perustuu jatkuvan tekemisen malliin, jolla ohjataan haluttuja liiketoiminnan osa-alueiden kehityshankkeita ja kehitetään parhaita toimintamalleja. Kaikki toteutetaan sovitussa aikataulussa, jotta saavutetaan yhdessä asetetut tavoitteet, aina asiakkaan tarpeita kuunnellen”, Tomi Tapper avaa.

Kaikki lähtee lopulta yrityskulttuurista

Yrityskulttuuri ja osaaminen määrittelee liiketoiminnan osa-alueiden kehityshankkeiden etenemisen tahdin, huomioiden asiakkaan käytettävissä olevat resurssit ja aikataulun. Yritysten erilaisten tilanteiden ja kehitystarpeiden perusteella, olemmekin rakentaneet liiketoiminnan kehityspalveluihimme kolme eri palvelutasoa (Lite, Drive ja Premium), joista Zimple valitsi keskimmäisen.
”Hierarkinen tyyli ei olisi meillä toiminut. Porukkamme on hyvin itseohjautuvaa ja tarvitaan sparrailua enemmän kuin vanhakantaista johtamista, sillä yrityskulttuurimme on nuorekas ja rento. Voitto sai tästä saman tien kiinni, ja ohjasi juuri oikealla tyylillä. Yhdessä rakennettiin modernit kansainvälistymistä tukevat toimintamallit, joilla automatisoitiin päivittäistä tekemistä,” Zimplen Juho Koski kuvaa.

Enemmän osana asiakkaan tiimiä, vähemmän ”konsulttiutta”

Matkan varrella tulee aina haasteita ja kaikki ei mene kuten suunniteltu. Näinä hetkinä ei jäädä tuleen makaamaan, vaan Voitto ratkoo haasteita proaktiivisesti yhdessä asiakkaan kanssa. 

Juho jatkaa kiitellen:

”Tykkäsin erityisesti siitä, että missään kohtaa ei tullut pullonkaula -tunnetta. Voitolla on mieletön määrä tehokkaita työkaluja ja menetelmiä takataskuissaan. Aina kun yhtään vaikutti siltä, että törmätään johonkin esteeseen, Voitto nappasi toimivan työkalun pakistaan”

Voiton Tomi Tapper komppaa:

”Me emme ole pelkkiä konsultteja. Oikeastaan, emme näe itseämme konsultteina. Näemme itsemme enemmän osana asiakkaan tiimiä ja toimimme “neuvonantajina, kanssakulkijoina, mahdollistajina ja innovaattoreina”, kuin matkaoppaina, jotka kävelevät vierelläsi koko matkan ajan. Ja kun meinaat eksyä tai osua sudenkuoppaan, me ohjaamme takaisin polulle tai nostamme sinut ylös. Aina löytyy keinoja jatkaa matkaa haasteista huolimatta.”

Tulokset puhuvat puolestaan

Zimplen ja Voitto Groupin yhteistyön tuloksena Zimple on laajentunut menestyksekkäästi kansainvälisille markkinoille, kasvattanut myyntiään ja vakiinnuttanut asemansa Euroopan suurimpana Pipedrive-kumppanina. Zimple menestyy myös kotimaan markkinoilla aiempaa merkittävimmissä ja laajemmissa kilpailutuksissa, myös julkisella puolella. Yhteistyö on tuonut aimo annoksen osaamista, skaalautuvuutta ja itsevarmuutta koko Zimplen organisaatiolle.

Harri Salokangas summaa yhteistyötä:

”Tomi ja muu Voiton tiimi eivät vain ymmärrä liiketoimintaa, vaan myös pk-yritysten päivittäistä todellisuutta. Heidän kanssaan työskenteleminen on kuin terapeuttista sparrausta: he eivät anna valmiita vastauksia, vaan ohjaavat oikeiden kysymysten äärelle.

Voiton parhaat puolet ovatkin minusta helposti lähestyttävyys ja tahto ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti ja syvällisesti. Voittolaisten kova osaaminen ja kokemus sekä työkalut huokuu kaikesta. Samoin tykkäsin siitä, että Voittolaiset elävät mukana, niin onnistumisissa kuin juoksuhaudoissa.

Voiton kanssa ei tehdä kertaluontoisia workshoppeja – joista ei oikeasti ole edes mitään hyötyä. Voitosta saa matkakumppanin pitkällä tähtäimellä.  Suosittelen Voittoa lämpimästi pk-yrityksille, sillä Voitto ymmärtää yritysten toiminnan realiteetit.”

Voiton ja Zimplen yhteistyö jatkuu edelleen: hiljattain kumppanit ovat siirtyneet kohti Zimplen strategian kirkastamista ja talouden johtamisen kehittämistä. Voitto Group tulee lisäksi selkeyttämään ja ohjaamaan Zimplen hallitustyöskentelyä.

Olisitko sinä vailla Voiton kaltaista kumppania yrityksen kansainvälistymiseen tai liiketoiminnan kasvun tukemiseen?

Tarinan opetus on selvä: yrityksen kansainvälistymiseen tarvitaan kumppaneita, jotka ymmärtävät yrityksen todellisuuden, ymmärtävät vaikeatkin tilanteet, tietävät mitä tehdä ja missä vaiheessa, sekä jakavat intohimon menestyä. Voitto Group ja Zimple ovat osoittaneet, että yhteistyöllä, strategialla ja syvällisellä liiketoiminnan ymmärryksellä voidaan saavuttaa voittoja kansainvälisillä vesillä.

Voitto Group haluaa olla nostamassa suomalaisia pk-yrityksiä maailmankartalle. Kansainvälistymiseen olisi potentiaalia useammalla eri toimialalla. Pohjoismainen osaaminen ja laatu ovat maailmalla tunnettua, ja suomalaisilla onkin todella hyvät lähtökohdat kansainväliseen menestymiseen.

Suomalaisten pk-yritysten kanssa käydyissä keskusteluissa ongelmaksi nousee usein esille samat haasteet. Olemme huomanneet vuosien varrella, että kun katsoo haasteita ja mahdollisuuksia ensin yrityksen silmälasein, niin ymmärtää ettei haasteita välttämättä ratkaista sieltä mistä ensin oletetaan, koska kaikki yritykset ovat uniikkeja.”

Ensin on ymmärrettävä liiketoiminnan ydin ja miten sen perustukset on rakennettu. Skaalautuvan kasvun saavuttamiseksi on pystyttävä luomaan tehokkaasti kokonaisvaltainen kuva yrityksen liiketoiminnan eri osa-alueista. Visio, arvolupaus, kulttuuri, järjestelmät, prosessit ja kaikki ihan osaamistasosta asti täytyy olla tunnistettu, jotta yritystä voidaan auttaa kokonaisvaltaisesti menestymään.”

Tuottavuutta saadaan helpostikin parannettua, mutta samanaikaisesti henkilöstön- ja asiakastyytyväisyyden kehittäminen edellyttää eri iiketoiminnan eri toimintojen kokonaisvaltaista ymmärrystä. Liiketoiminnan kehittämisessä pitäisi aina ensin miettiä, miten tuottavuutta voitaisiin parantaa asiakkaille ja henkilöstölle tuotettavan lisäarvon näkökulmasta”, Voitto Groupin Tomi Tapper kuvailee.

Mikäli haluat selvittää, miten Voitto Group voisi auttaa sinua ja yritystäsi, varaa kanssamme maksuton 45 minuutin kasvutapaaminen tästä.

Lisää artikkeleita