Asiakascase Nippon Sport ”Miten onnistutaan yrityskaupoissa ja talouden johtamisessa.”

Nippon Sport on yksi Pohjoismaiden suosituimmista kamppailu- ja kuntoilutuotteiden jälleenmyyjistä ja maahantuojista. Heidän toimitusjohtajansa, Antti Sundquist, päätti, että yritysoston kautta he voivat kasvattaa liiketoimintaansa ja saavuttaa uusia markkinoita. Antti kuuli Voitto Groupista ystävänsä kautta ja päätti ottaa yhteyttä saadakseen tukea yrityskaupan prosessiin.

Ensimmäisessä tapaamisessa Voitto Groupin tiimi teki vaikutuksen avoimuudellaan ja ammattitaidollaan. He sopivat yhdessä Nippon Sportin kanssa, että Voitto Group auttaa yritystä arvioimaan potentiaalista ostokohdetta ja hoitamaan neuvotteluprosessia. Tämä oli osa Voitto Groupin Ketterää talouden johtamista, palvelua, joka on suunniteltu pk-yrityksille ja tarjoaa kokonaisvaltaista talousjohtajatason tukea.

Voitto Groupin avustuksella Nippon Sport sai ammattitaitoista ohjausta ja tukea yrityskaupan joka vaiheessa. Tärkeä osa tätä oli due diligence -prosessi, jossa tarkastetaan yrityksen operatiiviset, taloudelliset ja juridiset tekijät. Nippon Sport hyötyi Voitto Groupin kokemuksesta, kun he suorittivat kevyemmän review-prosessin, joka keskittyi taloudelliseen analyysiin ja operatiivisiin riskeihin. ”Review-prosessi oli kattava ja hyvin suunniteltu. Monia sellaisia asioita, jotka olisivat jääneet huomiotta, saatiin Voitto Groupin avulla selville”, Antti Sundquist toteaa.

Voitto Groupin tiimi toi myös struktuuria ja järjestystä koko yrityskauppaprosessiin. Heidän roolinsa ulkopuolisena ”moderaattorina” auttoi varmistamaan, että asiat etenevät suunnitelmallisesti ja pysyvät aikataulussa. Tämä oli erityisen tärkeää, sillä yrityskauppa voi joskus tuntua vuoristoradalta, jossa neuvottelut voivat venyä tai päättyä ilman varoitusta. Voitto Groupin johdonmukainen tuki varmisti, että Nippon Sportin yrityskauppa sujui sujuvasti. ”Voitto Group toi prosessiin struktuurin! Ulkopuolinen tuki varmistaa, että asiat etenevät aikataulussa ja että kaikki tarvittavat dokumentit tulevat toimitetuiksi”, Antti toteaa.

Voitto Groupin tuki ulottui myös neuvotteluihin ja kauppakirjan laatimiseen. Heidän kokemuksensa auttoi tekemään neuvotteluista sujuvampia ja varmistamaan, että kauppakirja vastasi sekä Nippon Sportin että myyjän tarpeita. Neuvotteluissa saattoi syntyä haastavia tilanteita, mutta Voitto Groupin tiimi auttoi käsittelemään ne johdonmukaisesti ja selkeästi. Antti Sundquist sanoo: ”Neuvottelut koko prosessin aikana sujuivat hyvin. Voitto Group tuki juuri sopivasti, ja haastavatkin aiheet olivat helpompia käsitellä, kun faktat esiteltiin selkeästi.”

Lopuksi Voitto Group auttoi Nippon Sportia kauppakirjan laatimisessa. Kauppakirja voi olla yksinkertainen, mutta sen on katettava kaikki oleelliset kohdat, kuten riskit ja verotus. Voitto Groupin asiantuntemus auttoi varmistamaan, että kauppakirja oli molempia osapuolia tyydyttävä ja otti huomioon kaikki mahdolliset riskit. ”Voitto Groupin tuki kauppakirjan laatimisessa oli korvaamaton. Ilman heitä emme olisi osanneet huomioida kaikkia tärkeitä yksityiskohtia”, Antti toteaa.

Voitto Groupin Ketterä talouden johtaminen -palvelu on suunnattu pk-yrityksille, jotka tarvitsevat kattavaa tukea yrityskauppojen, talouden johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Heidän laaja kumppaniverkostonsa kattaa esimerkiksi järjestelmätoimittajat, verotuksen, juridiikan asiantuntijat ja ICT-palveluntarjoajat. Jos haluat tietää lisää Voitto Groupin palveluista, varaa maksuton 45 minuutin kasvutapaaminen heidän kanssaan. Se voi olla ensimmäinen askel kohti onnistunutta liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

Lisää artikkeleita